Turbair electrafan 240/12

A Turbair Electrafan 240/12 egy alacsony illetve nagyon alacsony (ULV permetezés) dózisú vegyszerkijuttatásra alkalmas forgótárcsás, levegőárammal dolgozó vegyszerező készülék.

       

Használata elsősorban beltérben javasolt, üvegházakban, fóliasátrakban, pincékben gomba- és rovarölőszerek kijuttatására, baromfi- vagy szárnyasnevelő helyiségekben vakcinázásra használják. A Turbair Electrafan teljesen homogén, azonos méretű (60-70mikron) cseppeket képez, melyeket a porlasztó tárcsa mögött elhelyezett ventilátor által létrehozott légáramlás finom ködszerű permetként juttat el a célterületre. Az apró cseppek, a turbulens légáramlat miatt  a termesztőhelyiségek használatba vétel előtti fertőtlenítése is könnyedén elvégezhető, illetve a növények leveleinek fonáka is elérhetővé válik.
A Turbair Electrafan kifejezetten hatékony atkák, molyok, egyéb rovarok elleni védekezésre a növénytermesztésben. A ködszerű permetnek és a légáramlatnak köszönhetően a vegyszer midenhova eljut, és a kártevőknek nem lesz hova rejtőzniük. Az eszköz olyan helyeken használható hatékonyan, ahol a természetes légmozgás (szél, huzat) nem avatkozik bele a ködszerű permet mozgásába. Az Electrafan használata kifejezetten zárt termesztőházakban, nevelő helyiségben javasolt.

A Turbair Electrafan egyik kiváló eszköze az állattartásban, elsősorban baromfi nevelés során használatos különféle vakcinák kijuttatásának, illetve istállók rovarmentesítésének. A baromfiállományok számtalan bakteriális, vírusos, mikroplazmás fertőzésnek vannak kitéve. A szárnyasok folyamatos védelme elengedhetetlen feltétele eredményes tartásuknak. A baromfi tenyésztők a világ számos országában használják megelégedéssel a Turbair Electrafant a szárnyasok vakcinázásra. Az egyszerű működésű, megbízható elektromos kézi készülék a speciális cseppképzésének köszönhetően lehetővé teszi a nagyon drága vakcinák célzott, pontos, egyenletes kijuttatását, alacsony dózisok alkalmazását. A cseppméret és kijuttatási mód megfelelő ahhoz, hogy a cseppek elérjék a szárnyasok nyakát, de nem túl apró ahhoz, hogy a tüdőbe kerüljön, és mellékhatásokat váltson ki. A vakcinát minden szárnyas egyenlő mértékben kapja meg, nem úgy mint az ivóvízzel kijuttatott vegyszerek esetében, ahol a megivott víz mennyiségével arányosan könnyed túl- vagy éppen aluldozírozás alakulhat ki. A gép halk működésének köszönhetően nem zavarja meg az állományt, mégis gyors, hatékony kezelést tesz lehetővé. A rovarölő vegyszerek kijuttatásának lehetősége tovább fokozza az állomány védelmét azáltal, hogy könnyedén és gazdaságosan írthatóvá válnak a kórokozókat terjesztő rovarok is (pl. Salmonellosis).

A készülék 240V hálózati meghajtású motorral kerül forgalomba, de 12 V-os tölthető akkumulátorral működő motorral is rendelhető. Az akkumulátor 90 percig működteti a gépet kellő hatékonysággal. Az eszköz alkalmas normál, vízben oldott vegyszerek takarékos kijuttatására, illetve ULV formátumú vegyszerek oldott vagy hígítatlan kipermetezésére.

Alapadatok, specifikáció (hálózati, illetve akkumulátoros meghajtás esetén):

  • Tömeg – üresen, (akkumulátor nélkül): 3,4kg
  • Tömeg – töltve, (akkumulátor nélkül): 4,4kg
  • Áramforrás: 240V hálózat vagy 12 V tölthető akkumulátor
  • Teljesítmény: 0,8A 240V 192W, illetve 8,0A, 12V 96W
  • Tárcsa fordulatszám: 10-11 000f/perc, illetve 7800-8300 ford/perc
  • Dózis: 30-110ml/perc
  • Cseppméret: 50-60 μm, illetve 60-70 μm
  • Hatótávolság: 4-6 méter, illetve 3-5 méter

 

Használati útmutató Electrafan 240
Angol nyelvű útmutató Electrafan_12_
Angol nyelvű útmutató Electrafan_240_

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.