Herbiflex vs. Herbi

A leggyakoribb kérdés vásárlás előtt: Melyik típust válasszam a két kézi gyomirtógép közül?

A válasz viszonylag egyszerű: Amennyiben szükség van a pontos, célzott kijuttatásra, abban az esetben a Herbiflex 4 típus a befutó. Persze ez a gép drágább egy kicsit, de pontosan a precizitását kell megfizetni. Herbiflex 4 géppel lehetőség van irányítottan, egy sortól kifelé, 20-50cm széles sávban történő kijuttatásra, vagy épp egy sávban a sor alá szóratni a vegyszert. Ezt a zárt szórófej biztosítja, aminek oldala szektoriálisan nyitott, így azon keresztül irányítottan távozik a vegyszer. Herbi 4 gép esetében egy teljesen nyitott szórófej körkörösen, fixen 120cm átmérőjű körben teríti szét a vegyszert. Esetében tehát nem lehet a vegyszert szigorúan elhatárolni a kultúrnövénytől, vagy védendő területtől.

A fentiek alapján a Herbiflex 4 vegyszerezőt többnyire intenzívebb körülmények közé ajánljuk, pl. : intenzív gyümölcsültetvények, szőlőültetvények, faiskolák, zöldség területek, utak és szegélyek ápolása, villanypásztor alatti területek ápolása, stb.
A Herbi 4 vegyszerezőt pedig többnyire hagyományos, magasan koronásított idősebb gyümölcsültetvényekbe, illetve egybefüggő területek totális gyomirtására, esetleg villanypásztorok alá, kerítések mellé használják. Utóbbi helyekre csak akkor, ha időben kiérnek, mert magasabb gyomállományba a Herbi 4 -et már nem tudják bevinni, mivel a gyomok alulról lefogják a szabadon forgó rotort.

Mindkét gép esetében nagyon fontos megjegyezni, hogy: AZ ESZKÖZ A VEGYSZER HATÁSÁT NEM VÁLTOZTATJA MEG, CSUPÁN LEHETŐVÉ TESZI A CÉLZOTT, TAKARÉKOS KIJUTTATÁST! Tehát ha a vegyszer a kultúrnövényre kerül, az károsodni fog.

Ezért fontos a gépek teljes megismerése a gyomirtás megkezdése előtt. Ebben segítenek a Videók menüben található anyagok.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.